Ihanat lapaset, ihanaa!


Ne edellisen postauksen lapaset ei sitten ihan sillä alkuperäisellä reseptillä valmistuneetkaan. En tiedä miksi edes kuvittelin että 48 silmukkaa seiskaveikalla riittäisi näihin kätösiini kun kyseessä on kirjoneule, mutta niin vain hetken aikaa kuvittelin ja niin vain se ei edelleenkään pidä paikkaansa niin kuin ei ole ennenkään pitänyt. Ihminen on aina yhtä oppivainen eläin, huoh, mutta vanha tuttu sankarimme Uusiksmän on onneksi pätevä opettaja.

Otinpa sitten Isoveljeä ja puikoiksi kolmipuoloset ja aloitin alusta. Tai petrooli lanka on Isoveljeä ja valkea puolestaan jotain tuntematonta, saatua, villan oloista lankaa, mutta hyvin he sopivat toisilleen ja sopivaa alkoikin syntyä. Ja tykkäänkin tästä petroolista paljon enemmän kuin siitä kirkkaansinisestä jota ensimmäisessä yrityksessä käytin, joten ei juurikaan harmittanut ensimmäinen purettu versio. Varsinkin kun kymmenen päivää myöhemmin minulla oli valmiina tähtilapaset. Vihdoinkin! Oikeasti melkein jo ostin kirpputorilta jonkun muun tekemät samantyylliset, kun tuntui etten vain saa itse tällaisia ikinä aikaiseksi mutta sainpas kuitenkin, ähäkutti!

Kämmenpuolet tein erinäköisiksi kuin esikuvalapasessani, jossa oli vain yhden silmukan ruudukkoa kauttaaltaan. Tämä pystyraidoitus oli ihan yhtä helppo tehdä ja on kuitenkin paljon näyttävämmän näköinen näin isoissa lapasissa. Olen sangen ylpeä tästä omasta muokkauksestani niin kuin siitäkin että sain tähtikuvion kohdistettua sopimaan kavennuksiin paljon nätimmin kuin mitä alkuperäisessä oli.


Kirjoneule ja nauhakavennus samaan aikaan on jotain mitä en vielä oikein hanskaa, joten kärjissä sivuraitojen tiplat eivät ole kovinkaan napakan näköisiä, mutta en aio olla siitä välttämättä hyvin moksis


sillä onhan ne muuten niin ihanat! Läheltä


... ja varsinkin kaukaa. ;)


Ihanat siltikin vaikka ovatkin tyyliltään niin übertalviset että näillä keleillä tuntuu vähän hassulta. Mutta ehkä siihen tulee vielä muutos, ja näissä on sen verran väljyyttäkin että mahtuu vielä vaikka ohuet lapaset alle jos on tarvis. Että kelpais nyt vaikka talven tulla!Kommentit